Sinds enkele jaren werk ik steeds meer met kunsthars. Een materiaal wat zeer geschikt is voor beelden en bovendien weer en vorstbestendig is. Een deel, met name de kleinere beelden , wordt in serie gegoten. De grotere beelden zijn veelal unica.

uit 2019 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Stier goud en zwart

2021

Deze stier is gemaakt van kunsthars. Het is een unicum. Ik maak veel stieren een vorm die me aanspreekt,  de kracht, de beweging en de eenvoud van de vorm passen bij mijn manier van werken.  Kunsthars is milieuvriendelijk materiaal wat na uitharding net zo hard als sten is, De beelden van kunsthars kunnen buiten geplaatst worden.  

trots 3/8

2021

Een trotse dame van gegoten kunsthars. 3/8  De serie bestaat uit verschillende kleuren. Deze is bruin / zwart gepatineerd. Geabstraheerd met weinig detail.

Stiertje 1/8

2019

Een klein stiertje met veel beweging in het lijf . Strakke vorm . Massief gegoten in kunsthars . Kleur blauw/zwart. Geplaatst op een hardstenen sokkel.

trots 2/8

2019

Een beeld van kunsthars massief gegoten . Meerder beschikbaar in diverse kleuren. Een trotse dame . geplaatst op een hardstenen sokkel. VERKOCHT

zittend 2/8

2019

Een zittend figuur van massief gegoten kunsthars. Dit beeld wordt in serie gemaakt in een beperkte oplage . De kleuren zijn verschillend. Geabstraheerd met beperkte uitwerking van de details.

zittend 3/8

2019

Een sculptuur van een zittende vrouw. Gezocht is naar een ritme in de vorm. Dit is de derde van een serie van acht. Het beeld is zachtgroen, turkoois en oker gekleurd. Kenmerkend voor mijn beelden is de vereenvoudiging van de vorm. Strakkere vlakken afgewisseld met rondere vormen.

Zonaanbidster 3/8

2019

Een beeld gemaakt van kunsthars. Dit is het derde gietsel. Elke keer  patineer ik het in een in een andere kleur. Kenmerkend is de voor mijn werk is de geabstraheerde vorm waarbij het detail ondergeschikt is.

zonder titel

2019

Een grote zittende dame . Gemaakt van kunsthars en marmerpoeder. Eenmalig. Dit beeld is opgebouwd uit voornamelijk hoekige vormen en op sommige plaatsen afgerond. Zij is 65 cm hoog. Kan onder alle weersomstandigheden buiten geplaatst worden. VERKOCHT